Параграф22 Weekly

§22 Седмичник

Безнаказаност

Заместник главният прокурор Иван Гешев може да ми се издигне в очите, ако довърши докрай това, с което прокуратурата се захвана в четвъртък (7 март). В специализирана операция в столичния квартал "Орландовци" бяха задържани над 15 души, заподозрени в кражби, контрабанда и разпространение на наркотици. Повечето от арестуваните са от циганския клан Гольовци. Става дума за роми от квартал "Изток" в Кюстендил, от който кюстендилци направо са вдигнали ръце и се кръстят Богу горещо да им прати избавление. За последно те се прочуха в края на февруари тази година, когато смъртоносно наръгаха с нож 35-годишния Валери Дъбов. По повод кървавия инцидент шефът на Областната дирекция на МВР в града Елиан Стамболийски се беше разпенявил да повтаря, че скандалът не бил етнически, а пиянски. Сякаш ако се уточни, че извършителите са млади издънки от клана Гольовци, пратили в небитието 35-годишен българин, ситуацията ще изглежда по-различна и етническият мир в държавата ще бъде застрашен.

Оказва се, че Кюстендил е тесен за циганския престъпен клан и е прострял мрежите си и на територията на София. Както уточни Гешев, задържаните са част от организирана престъпна група, която се е занимавала с кражба на релси,  чупене на паметници в гробищните паркове, разпространение на акцизни стоки без бандерол и наркотици. Най-гнусното е, че Гольовците са били чадъросвани от двама полицаи от Второ РПУ в столицата и по тази причина в спецоперацията е участвала дирекция "Вътрешна сигурност" на МВР.

Прав е бил Стамболийски - причината да са толкова разпасани Гольовците не е етническа. И е обяснимо защо представителите на този клан от години се чувстват безнаказани. Не само в Кюстендил, но вече и в София. А може би и в други български градове. На това трябва да се сложи край.

Facebook logo
Бъдете с нас и във