Параграф22 Weekly

§22 Седмичник

БИЯЧИТЕ НА КЛЮНА ОСТАНАХА С ЧЕТИРИМА ПО-МАЛКО

Общо 17 години затвор отнесоха четирима от биячите на небезизвестния Антон Милтенов-Клюна. На 16 февруари (понеделник) Русенският районен съд ги прати зад решетките по обвинения за побой, грабеж и опит за отвличане. На 3 август 2003 г. Владимир Великов, Иван Методиев, Емил Захов и Тодор Янев пристигат в Русе с два автомобила, за да вкарат в правия път местния наркодилър Бисер Миланов-Петното по нареждане на боса. Опипването на почвата трае близо седмица, като на 3 август те профилактично пребиват 17-годишния Деян Симеонов и му задигат мобилния телефон. Срещата с врага се провежда пет дни по-късно, но не завършва според предварителните очаквания. На 8 август, около 19 ч., двете страни се срещат в района на русенската Автогара Юг. Още след първите няколко изречения Бисер Миланов-Петното разбира за какво става дума и категорично отказва да се съгласи с предложенията на Клюна: да плати глоба за нелоялната конкуренция и да престане да продава евтина и некачествена дрога. Тогава хората на Клюна решават да го изведат на зелено училище и правят опит да го натикат в багажника на една от колите си. Петното обаче оказва яростна съпротива и след кратка ръкопашна схватка успява да избяга. Биячите също решават да се спасят, но безуспешно. Свидетели на екшъна се обаждат в полицията и в РДВР е сформирана специална група за залавянето на биячите. Колите на софиянците - Ауди и Форд, са засечени още в чертите на града, но са оставени да го напуснат. Капанът се затваря до моста на Янтра край гр. Бяла, където полицейски служители от местното РПУ вече са преградили пътя...В понеделник Русенският районен съд призна Владимир Ваклинов и Иван Методиев за виновни по всички обвинения и реши, че те трябва да прекарат по пет години зад решетките. Същото наказание бе наложено и на Емил Заков, който вече има тригодишна условна присъда и затова ще лежи общо осем години. Най-леко - само с две години затвор - се отърва Тодор Янев. Той бе оправдан по обвинението за отвличането на Петното и бе осъден само за побоя над Деян Симеонов. Три дни след залавянето на биячите на Антон Милтенов-Клюна - на 11 август 2003 г. - русенските ченгета закопчаха регионалния му представител Валери Берберов-Андиамото с 396 дози хероин. Срещу него бе повдигнато обвинение по чл.354а, ал.2 от Наказателния кодекс - за притежание и разпространение на наркотици в особено големи размери, и Русенският окръжен съд го остави в следствения арест с постоянна мярка за неотклонение задържане под стража. Максималната присъда, предвидена в НК за подобен род престъпления, е двайсет години затвор и 150 000 лв. глоба. След операцията шефът на РДВР полк. Ваньо Танов заяви пред медиите, че Берберов от две години зарежда Русе с хероин, който получава директно от Антон Милтенов-Клюна. Андиамото и хората му са русенската брънка от организираната престъпност в страната, а със задържането му е разбита по-голямата част от групата на Клюна, обобщи полк. Танов.

Четете още

Параграф22 Weekly

ХИТЛЕРА И СОВАТА ВЛЯЗОХА В СЪДЕБНАТА ЗАЛА

По оперативни данни Васил Велинов (Хитлера) заедно с Иван Брадата и Любомир Ломския са наследници на империята на застреляния през февруари 1995 г. петролен бос Емил... Още »
Параграф22 Weekly

ГИЗДОВ ПАК КРЪСТОСА ОЧИТЕ НА ТЕМИДА

Още един болник и стар медиен познайник трябваше да се изправи пред съда във вторник (17 февруари). Става дума за небезизвестния Йордан Гиздов (Данчо Малкия) - заради... Още »
Параграф22 Weekly

ВИСАДЖИИ И СИКАДЖИИ СЕ СБИХА В КРЪЧМА НА КАРАТИСТИ

С наближаването на сакралната дата 26 септември т. нар. отговорници по съдебната реформа изпаднаха в управленски ступор. И това никак не е случайно, защото колкото... Още »
Facebook logo
Бъдете с нас и във