Параграф22 Weekly

§22 Седмичник

"Факшън" по прокурорски

В желанието си да спре лавината от коментари в духа на конспиративните теории, прокуратурата проведе в сряда (10 януари) брифинг по темата за кървавата драма в Нови Искър. В него участваха заместник главният прокурор и шеф на следствието Борислав Сарафов, Емилия Русинова от Софийската градска прокуратура, обвинителят от Окръжната прокуратура Наталия Николова и главният разследващ полицай на СДВР Стойно Цветков.

За разлика от любителите на конспиративни теории, ние можем да боравим само с факти, неведнъж уточни Сарафов. Той допълни, че фактическата обстановка е непълна, тъй като всички преки свидетели - жертви и убиец - са мъртви.

От брифинга стана ясно, че името на извършителя е установено на 3 януари, когато Росен Ангелов е бил обявен за издирване. Изяснено е, че на 4 януари той за последно е влизал в интернет през таблета си, за да посети сайт за детско порно. Трупът на Росен Ангелов е намерен на 5 януари, като доказателствата (дънки в раницата, напоени с кръв на жертвите, ДНК-проби, натривки за барутни частици, открит пистолет Берета 22 калибър, саморъчно направен заглушител от маслен филтър) сочат, че той е извършил шесторното убийство и сам е сложил край на живота си.

Емоционални и финансови причини са довели до убийството. Росен е отхвърлен като любовник от Кети Кюхова. Според прокуратурата Кети е била чистачка в домове на заможни хора. Ангелов е знаел за това и е настоявал тя да му предостави достъп и кодове на алармени системи, но тя не се е съгласила. Така се е стигнало до разрив между двамата.

Кюхова е била убита първа, след като е извела кучето на разходка. Това е станало в тъмната част на денонощието, към 19 часа. Ангелов е пренесъл с джип тялото й, което престояло няколко часа, преди да бъде хвърлено в бунара. 

Убийствата на останалите жертви е станало между 23 часа на 31 декември и 0.05 часа на 1 януари. Близките на Кети със сигурност са били живи до 23 часа, тъй като са я търсили, защото не се прибрала от разходката.

Мотивът Ангелов да застреля семейството на Кети е, че те са знаели за връзката им, стана ясно на брифинга.

Facebook logo
Бъдете с нас и във