Параграф22 Weekly

§22 Седмичник

ГНУСНО!

По случай бойния празник на труда - Първи май, издателите на т. нар. жълт вестник Уикенд доказаха на своите читатели как човек може да прави пари, без да си мръдне задника от стола. В последния си брой (№ 17 от 28 април 2007 г.), появил се на пазара в петък по обед, въпросните газетари - Недялко Недялков Йорданов и Мартин Радославов Златков, хладнокръвно откраднаха и препечатаха два материала, които публикувахме преди две седмици (Параграф 22, бр. 15 от 14 април 2007 година). Става дума за прокурорския рекет над бившия шоумен Пламен Митрев през 1998 г.; за подозренията му, че в убийството на бившия премиер Андрей Луканов са замесени неколцина сикаджии; за незавидната съдба на протоколите от тези разпити, които бившият главен прокурор Никола Филчев скри през 2000 г. от Висшия съдебен съвет и МВР.
И понеже кражбата на чужда собственост винаги е била на особена почит, в задачата се пита: Защо издателите на таблоида смятат, че и този път ще им се размине:
а) защото Недялков е син на народния поет Недялко Йорданов;
б) защото полицията и ГДБОП вестници не четат;
в) защото на съдиите не им се занимава с интелектуални казуси?
И още се пита в задачата: Защо хората продължават да си купуват този вестник въпреки доказаната творческа импотентност на авторите му:
а) от садистично любопитство към живота на баровците;
б) за да си палят печките и камините;
в) за други - по-големи нужди?

Facebook logo
Бъдете с нас и във