Параграф22 Weekly

§22 Седмичник

МАЛКИЯТ КЛЮН ОСТАВА В КЛЕТКАТА

Софийският апелативен съд потвърди във вторник (25 март) мярката за неотклонение задържане под стража на Камен Милтенов, брат на убития Антон Милтенов-Клюна. Той е със свалена самоличност, има адресна регистрация и не съществува опасност да се укрие, но това не беше достатъчен довод за налагане на по-лека мярка.
Решаващи се оказаха тежестта на престъплението, за което се предвиждат над 10 години затвор, използваното оръжие и броят на жертвите. Многобройните кражби и грабежи зад гърба на Милтенов още повече наклониха везните в негова вреда.
Срещу Милтенов е повдигнато обвинение за опит за убийство на повече от един човек (чл. 116, ал. 1, т. 4 от Наказателния кодекс). Както вече е известно, той бе арестуван преди десетина дни, след като в пиянска свада прободе с нож трима души. Кървавият инцидент се разигра в заведение в столичния квартал Павлово. Малкият Клюн се разбеснял, когато собственикът на кафенето отказал да сервира на него и компанията му алкохол. След като развъртял ножа, Милтенов и двамата му спътници, сред които и 30-годишната му приятелка, направили опит да избягат с автомобил. Тримата обаче са заловени от полицаи от Шесто РПУ.
Според адвоката на Камен Милтенов - Мариана Тодорова, свидетелските показания сочат, че жертвите първи са нападнали. Подсъдимият просто се е защитавал, а според направени експертизи е бил много уплашен. Освен това по време на инцидента там е била и жената, с която Камен Милтенов живее на семейни начала. В разигралата се свада двамата получили по някой и друг удар.
Никой от свидетелите обаче не е видял откъде се е взел ножът. Единствено жертвите твърдят, че са били намушкани. На никого обаче не са причинени сериозни телесни повреди.
Самият Милтенов се яви в залата накуцващ и с бастун. Той бил с инвалидизиран крак още преди инцидента.
Решението на Апелативния съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

Facebook logo
Бъдете с нас и във