Параграф22 Weekly

пиле

Нестандартно

Тази седмица стана ясно, че прокуратурата е вдигнала ръце от случая с откраднатите 1.5 млн. лв. от инкасо автомобил в Пловдив. Задържаният за кражбата охранител Георги Енев отказва да промълви и думичка, което си е негово право по закон.


Прокурорът по делото Делян Пинчев обяви, че разследването е стигнало до кривата круша. Никой не знае къде са парите, какви са подробностите около престъплението, какви са мотивите на извършителя, имал ли е той съучастник и кой е загадъчният мъж, оставил 25 бона на прага на майчиния дом на Енев.


Обвинението е дотолкова сащисано от мълчанието на охранителя, че дори не е сигурно дали ще може да спретне обвинителен акт. А срокът за приключване на разследването изтича следващата седмица, което очевидно изнервя прокуратурата.


Любопитно е какво може да направи обвинението в един ясен на пръв поглед случай - има кражба, има и извършител. Вариантите не са много. Според единия, поради липса на преки доказателства, на прокурор Пинчев не му остава друго, освен да го удари на молба. Нещо от сорта Кажи си бе, Гоше!? Историята обаче сочи, че тази реплика не води до искания резултат.


Другият вариант е в килията на Енев да се вкара прокурорски шпионин. Клечки под ноктите, електрически ток и прочие гадости - не вървят.


Най-добре е обаче шпионинът да е жена. Според някои психолингвистични теории жените лесно усвояват езика на мъжете, в който доминирали команди. Даже Херодот дава исторически примери с амазонки, които по тази причина били суперлингвистки.


Ако мълчаливецът Георги беше женен, нямаше проблем. Но не е. Нестандартното решение в случая е да го вкарат за една седмица в женския затвор. Ще си каже всичко.

Facebook logo
Бъдете с нас и във