Параграф22 Weekly

§22 Седмичник

ОСЪДИХА БИВШИЯ ШЕФ НА ДАИ-РУСЕ ЗА ПОДКУП

Бившият началник на ДАИ в Русе Бойко Петричев бе осъден на две години условно лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок. На 25 февруари (сряда) състав на Русенския окръжен съд го призна за виновен и освен условната присъда му наложи глоба в размер на 1500 лв. и го лиши от правото да заема ръководна длъжност в държавна или обществена институция за срок от две години. В началото на август 2003 г. Бойко Петричев бе арестуван при получаване на подкуп от 600 лв., срещу който е трябвало да издаде документи с невярно съдържание. Три дни по-късно (на 11 август) той бе отстранен от работа, а по случая бе образувано следствено дело. Според обвинението, Петричев е поискал рушвета от шеф на русенска транспортна фирма, за да уреди документите на шест таксиметрови коли, собственост на бизнесмена. Рекетираният предприемач обаче уведомил полицията за началническото предложение и дал на Петричев белязани пари. На 8 август бившият вече шеф на ДАИ - Русе, бе задържан в кабинета си, а парите от подкупа са открити в шкаф, намиращ се в стаята до началническия кабинет. Пред съда Бойко Петричев не се призна за виновен. Той заяви, че е поискал от бизнесмена пари за лечението на съпругата си, като е обещал да му ги върне, след като синът му се прибере от чужбина. Петричев отрече да знае нещо за 600-те белязани лева в стаята до кабинета му, а неговият адвокат обяви, че обвинението срещу клиента му е недоказано. Според защитата, записът на разговора между Петричев и рекетирания бизнесмен при предаването на подкупа, направен със специално разузнавателно средство, е манипулиран, а белязаните пари - подхвърлени. Бойко Петричев може да обжалва присъдата си в 15-дневен срок пред Апелативния съд във Велико Търново. Дата: 12.08.2003 г. Източник: МТС Със заповед на изпълнителния директор на Изпълнителна агенция Автомобилна администрация Христо Минков временно е отстранен от работа Бойко Иванов Петричев - началник-отдел РО ДАИ (Регионален отдел) гр. Русе до приключване на наказателното производство за престъпление, извършено от служителя в качеството му на длъжностно лице. Заповедта е издадена във връзка с постъпило писмо от директора на Окръжна следствена служба гр. Русе от 11.08.2003 г. за образувано следствено дело, повдигнато и предявено обвинение от общ характер срещу Бойко Петричев.

Четете още

Параграф22 Weekly

Пак задраскват от НПК вечния обвиняем

Прословутата наказателнопроцесуална фигура на т. нар. вечен обвиняем отново ще бъде премахната. След шумните разправии през 2010 г. около повторното й вписване в НПК... Още »
Параграф22 Daily

545 кандидати участват в конкурса за първоначално назначаване в районните прокуратури

С решения на ВСС по протоколи № 01/14.01.2016г., 04/27.01.2016г. и 08/11.02.2016 г. беше определен поименният състав на конкурсните комисии, които съгласно Правилата... Още »
Параграф22 Daily

Българите измират, държавата нехае за това

Докладите на ЦРУ и на ОИСР показват, че у нас на всеки 1000 души умират 14. Това ни поставя на челно място по изчезващи нации Още »
Facebook logo
Бъдете с нас и във