Параграф22 Weekly

§22 Седмичник

Патерналистично

Като човек, произлязъл от системата на МВР, естествено е премиерът Бойко Борисов да се изживява като свързан с нея. И по тази причина се държи като патер фамилия с ведомството и служителите му. Както е известно от римското право, този термин определя домовладелеца като пълновластен господар и ограничената правоспособност на неговите подвластни. Убийството на Владимир Пелов отново даде основание на Борисов да се изживява като патер фамилия. Накарах им се сутринта, събрах ги  сами да си направят изводите както МВР, така и директорът на областната дирекция, заяви премиерът Бойко Борисов. И допълни, че има много да си говори с вътрешния министър Валентин Радев.

Според мен приказките няма да помогнат. Дори и в багажника на джипа си да го повози, Радев толкова си може. Но не е виновен човекът - не се е натискал сам да става вътрешен министър. И много си му беше добре като специалист по армейски боеприпаси. Виновни са онези, които го сложиха на това място, а сред тях на първо място е Бойко Борисов, който уж е врял и кипял в работата на МВР.

Ама и това е някакъв мит. Не може да даваш акъл как се издирва престъпник, ако самият ти си бил една голяма издънка в оперативната работа. Ако не сте забравили, именно по времето, когато Борисов беше главен секретар (2001-2005 г.), станаха най-тежките показни убийства в България и бяха убити Илия Павлов, Бай Миле, Евгени Стефанов- Женята, Васил Горчев-Кьоравия, Митко Бретона, Филип Наденов-Фатик, Антон Милтенов- Клюна, Косьо Самоковеца, бившият прокурор Николай Колев, Димитър Стаматов-–Мастара, Маймуняка, Марата, Мартеничката, Румен Маринов-Нарциса, Данкина, Николай Зарев, Тодор Толев, Стоил Славов, Димата Руснака. А като добавим и онези поръчкови покушения, извършени по времето на трите мандата на Борисов като премиер, сметката натежава.

С каране не става, а с разбиране.

Facebook logo
Бъдете с нас и във