Параграф22 Weekly

§22 Седмичник

Прокурор на разпит за връзки с общинар

Прокурор Георги Кацаров
S 250 5e352e97 4e4f 4186 ba6d 8edee12e7101

Районният прокурор на Пазарджик Георги Кацаров отива на разпит по случая "Виноградец", при който собственикът на ресторант Наско Тонкев беше застрелян по време на запой. Ресторантьорът беше убит на тържество за рождения ден на 6-годишно момче с пистолета на председателя на общинския съвет в Септември Лазар Влайков. Първоначално беше лансирана версията, че след стрелба с него от голям брой хора именно детето е произвело фаталния изстрел. Близки на починалия твърдят обаче, че спусъкът е натиснат от Влайков.

Общинският шеф беше първо задържан, после освободен, без да му бъде повдигано обвинение, след което отново задържан и обвинен за извършване на общоопасно престъпление - за това, че не е взел необходимите мерки за сигурност относно притежаваното оръжие. От прокуратурата обявиха, че вече са привикали за обяснения Кацаров, който отрекъл да е водил разговор с Влайков веднага след инцидента, както твърдят свидетели. Районният прокурор потвърдил обаче, че е в близки отношения с общинаря от ГЕРБ. Тъкмо по тази причина разследването беше прехвърлено от пазарджишката в пловдивската окръжна прокуратура.

Междувременно Лазар Влайков беше изключен от ГЕРБ и подаде оставка от общинския пост. Мястото му зае Кирил Тодорин, за когото гласуваха 12 общински съветници срещу седем за единствения му конкурент Петър Бошев - бивш кмет на гр. Септември. По време на заседанието стана ясно, че Влайков не е напуснал съвета, както настояваха от ГЕРБ. Той пък обяви пред медиите съвестта си за чиста, без да коментира твърденията, че е конфликтна личност.

Оказа се, че общинският шеф е разследван по други две дела, по които са му повдигнати обвинения, след което производствата били прекратени по неизвестни причини. Първото обвинение е било за това, че е намушкал с нож мъж след пътен инцидент, второто - защото пребил общински съветник. Сега прокуратурата е длъжна да даде обяснения защо и кой е прекратил делата срещу Лазар Влайков подобно на безброй други случаи с безчинствата на разпасани партийни деребеи. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във