Параграф22 Weekly

§22 Седмичник

Разкрачено

Че правосъдието у нас е разкрачено между закона и беззаконието - се вижда от всички. Но някои съвсем са се разчекнали. Една пикантерия от тези дни е хит във форумите. Административният секретар на Софийската градска прокуратура Даниела Димитрова е понижена, защото се е явила без знанието на шефовете си на кастинга за адреналинки в "Господари на ефира". На въпрос какво я е мотивирало за това, тя отговаря: "Защото смятам, че ще бъде много забавно, че съм умна, красива - е очевидно, и смятам, че ще успея." Още на следващия ден градският прокурор Христо Динев строил администрацията и наредил: "Красивите отдясно, умните отляво!" А Даниела Димитрова рекла: "Аз сега какво, да се разчекна ли!?"

Спорът във форумите по линията виновна/невинна е лют. Как я е назначил Динев, като е била на 23 г., явила ли се е на конкурс, как го е спечелила? Наясно ли е с етичния кодекс на съдебните служители? Все неща от кухнята на шуробаджанащината в адреналиновото шоу "Темида".  Други обаче твърдят, че е нарушено правото й на труд в частта му да си търси нова работа. Съветват Димитрова да заведе дело и да се оплаче в Комисията за защита от дискриминация. Напомнят още, че в Съдебната палата е пълно с "адреналинки" с впити панталонки, къси полички, широки деколтета и с високи токчета. Както и че неотдавна една блонди съдийка участва безнаказано в "Мисис България". А една полугола бивша асистентка от "Сблъсък" сега разпределя милиони от еврофондовете в министерства и във фонд "Земеделие".

Най-убедителни са обаче онези, които определят поведението на Димитрова като... морално. И напомнят за "крайнонуждаещите" се от парцели край морето, разговорите с Красьо Черния или танците без облекло, които цялото ръководство на прокуратурата върти вече четвърт век... При това в работно време.

Facebook logo
Бъдете с нас и във