Параграф22 Weekly

§22 Седмичник

Смя-а-а-х!

Деница Сачева

Сериалът "Ало, ало" продължава с "Ало, Банов". Опозицията обобщава с "Ало, корупция" и "Ало, кражби", управляващите реват че ги заливат с "помия в пощенска кутия". Чрез черен пиар - към светло политическо бъдеще.

Започваме с министъра Боил Банов, който сега благоволи да каже, че бил жертва на 4-годишен рекет отстрана на схемаджии по европроекти в състав организирана престъпна група. При това много хора знаели това - поне в две министерства. Но какво пък толкова нередно има в рекета срещу министри и техните заместници, че да бъде казано навреме както и където трябва?! То Банов само като го погледнеш - и да му повярваш, че е жертвата.  

А рекетьорите и изнудвачите си имали имена - Ангел Ангелов, Иво Костов и т. н., като действали по схемата "Един работи вътре в администрацията, други – отвън, и така се печелят проекти". Натискът чрез трети лица бил "перманентен" в стил, "че ако не направя нещо, което искат, ще ме съсипят, ще ме унищожат, ще ми разгонят фамилията".

Заместник-министърът на образованието Деница Сачева също дотърча спешно в телевизията да каже, че и тя всичко знаела. Ангелов си работел там от три години като експерт по европроектите, но те научили за рекетьорските му практики едва преди месец, когато били спукани гумите на колата на изпълнителния директор на агенцията по оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж“ Кирил Гератлиев. Биографията на последния като чиновническа перла в евросектора няма да коментираме, но Сачева твърди че не поддал. 

Да видим сега колко схемаджии ще преброи по този случай прокуратурата. Щото властта е по дефиниция пирамида и всяка схема се разклонява от основата към върха. То вярно, че преди избори всички са маскари, въпросът е дали поредният епизод от сериала "Ало, ало" ще бъде белязан с логото "Прокуратурата прави избори". 

Facebook logo
Бъдете с нас и във