Параграф22 Weekly

§22 Седмичник

Телепортация

Напоследък съм обнадежден за преодоляването на тенденцията за ръст на престъпността в глобален, и най-вече в роден мащаб. Всички МВР-та по земята, включително и нашето, ги очакват добри дни и най-сетне Валентин Радев и следващите вътрешни министри могат да си отдъхнат.

Повод за надежда ми даде едно изследване, според което най-късно до 500 години човекът ще може да се телепортира без проблеми. При това в цялост, а не на решето, след като е преминал през квантовата решетка.

Както обикновено китайците са напред в материала - вече успяха да изпратят един фотон в космоса. Българските физици традиционно също са много добри. Единственото, което може да им попречи по пътя към осъществяване на отколешната човешка мечта да се озовава светкавично там, където иска, разбира се, е все по-мизерният бюджет, отпускан от правителството на БАН.

Сигурен съм обаче, че китайците ще свършат работата. И ще дойде време за телепортация. Тогава от само себе си ще се решат маса проблеми. Например полицията на мига - още по време на взривяването на банкомата, ще залавя извършителите. А не с месеци да ги търси из шубраците в Пернишко, както сега.

Ще се оправят и бакиите, които обикновено забъркват служителките на спешния телефон 112. Те имат навика да задават много въпроси - от кой град се обаждам, какво жилище обитавам, имам ли банкови сметки, колко съм висок  и дали съм свободен довечера. И през това време бандитът, дето ми отнася смарттелевизора, вече е в ЮАР. Друго си е да се телепортираш дотам, да го гепиш и да го скъсаш от бой.

И да си останеш в ЮАР. Няма само българските бандити да си живеят живота, ама - ха.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във