Параграф22 Weekly

§22 Седмичник

Угодническо

Ако бях на мястото на Цветан Цветанов, щях да се заключа в един от шестте си апартамента и половин година нямаше да си подам носа навън. Така щях да направя, защото ми се изглежда  голям резил думата на един вицепремиер и вътрешен министър, какъвто беше Цветанов през 2013 г., да не струва пукната пара.

Хората, които следят развоя на делото за атентата в "Сарафово" през юли 2012 г., навярно си спомнят увереността, с която Цветанов тогава посочи ливанската шиитска групировка "Хизбула" като  съпричастна в атентата. Имаме данни за финансиране и съпричастност към "Хизбула" във връзка с атентата на летището в Бургас. Може да се направи обосновано предположение, че две лица, установени с тяхната самоличност, са принадлежали към военното формирование на "Хизбула", заяви през февруари 2013 г. Цветанов.

Четири години по-късно обоснованото му предположение се срина в Специализирания наказателен съд по време на поредното гледане на делото за атентата. Калина Чапкънова, прокурор по делото, стори това, като не остави грам надеждица, че думите на Цветанов някога може да се окажат истина. По това наказателно дело обаче не са налични каквито и да е доказателства, които  свидетелстват за връзка между престъпното деяние на двамата извършители и тази организация, заяви Чапкънова. А един от адвокатите на подсъдимите направо закопа Цветанов, коментирайки, че версията за "Хизбула" е продукт единствено на предположения и догадки.

Това наистина може да са били само празни мисли на един празен човек. След завръщането му от поредната визита в САЩ обаче вече бяха "обосновано предположение". Очевидно големият бял брат отвъд Океана умее да обосновава. Особено когато събеседникът му  мълчи и кима угоднически...

Facebook logo
Бъдете с нас и във