Параграф22 Weekly

§22 Седмичник

Вдън гори тилилейски

След проверката на прокуратурата се изясни, че над 1000 осъдени престъпници са избягали от правосъдието и  ведомството на майката на нацията Цецка Цачева взе нещата в свои ръце. Тази седмица стана ясно, че правосъдното министерство ще закупи 250 електронни гривни за проследяване на арестанти. По този проект министерството работи още от 2015 г., но досега нито гривни има, нито осъдените са в затвора, както сочат данните на прокуратурата.

Прави впечатление и друго - когато гривните бъдат доставени, с тях ще се закичват престъпници, получили леки мерки за неотклонение и присъди - от "домашен арест", "пробация" с условна присъда до онези, които изтърпяват наказанията си в места с отворен режим, т.е. с лек режим. Точно те ще бъдат проследявани с електронните гривни, подчерта Цачева.

Договорът по доставката на устройствата е по проект на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията", който се финансира по програма "Добро управление". Каквато и да е стойността му, потърпевши - ако въобще така могат да се определят онези нарушители, които ще ги носят - ще са кокошкарите, а не хора, които ги чакат по-тежки присъди. Като прословутите братя Избегалеви например, които докато МВР и прокуратура се чудеха дали да ги задържат, или не, взеха, че забегнаха вдън гори тилилейски, че и по- нататък. А сега става ясно, че такива бандити дори и електронни гривни няма да заслужат, камо ли справедливо правосъдие.

Но като е решено едни пари да се похарчат, другото няма значение. После в отчета на министерството ще се запише, че са били взети необходимите мерки за пресичане на негативното явление и толкоз. А горите тилилейски ще продължат да приютяват нашенски бегълци от правосъдие. 

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във