Параграф22 Weekly

пиле

ПАРАНОРМАЛНО

Полицията дава признаци, че иска да си върши по-ефективно работата. Има ли това нещо общо с идеята на финансовото министерство държавните служители да получават твърдо 70% от заплащането си, а останалите 30 на сто да прибират само при добре свършена работа, не е ясно. Но опитът заслужава поощрение.


Ясно е, че в условията на световна финансова криза МВР ще трябва да се оправя само. Парите в бюджета са малко, европейските партньори искат да ни пуснат по втора писта. Ще рече - те да се пускат на пистата в Кицбюел, а ние да се лашкаме по Витошко лале.


Много правилно полицията е уловила тази тенденция и реагира на момента. С използване на местни ресурси. В Катуница например разследващите тръгнаха да търсят доказателства срещу цар Киро по нетрадиционен начин. Вместо да прилагат СРС , те хвърлиха срещу царската фамилия археолози, въоръжени с металотърсачи. Да търсят незаконното злато на царя.


Нямо лошо. Ако не намерят нищо, поне ще им прекопаят градините на хората. Така няма да се стигне до конфузни ситуации да се извиняват или пък да се съдят по Страсбург.


Би било добре МВР да се замисли и за други нестандартни способи за разкриване на престъпления и за събиране на доказателства. Ето, от години се върти сериалът Досиетата Х. Нека министър Цветан Цветанов превключи канала и да види как агентите Скъли и Мълдър пазят националната сигурност с екстрасензорните си способности.


А дори и техният опит не е нужен - телевизиите бъкат от екстрасенси, гледачки, баячки, гадатели, които чакат звездния си миг. Защо МВР не се облегне на уменията им и не ги пусне в битката с организираната и битова престъпност?


Навремето бяхме страна на поетите. Сега сме държава на паранормалното. Да го използваме.


nbsp;


nbsp;

Facebook logo
Бъдете с нас и във