Параграф22 Weekly

§22 Анализи

Необяснимо

Делото за убийството на младата Яна в Борисовата градина в София, което потресе България, се заплита все повече. Тази седмица Софийският апелативен съд освободи държания толкова дълго (според магистратите неизвестно защо) в ареста единствен обвиняем за престъплението бездомник Пламен Трифонов.


Май пак не са задържали, когото трябва. Другият първоначално заподозрян Николай Русинов-Чеци си призна, че е правил секс с момичето. На мястото бяха намерени съответните следи, свидетели потвърдиха, че са го видели в градината с момичето. Всичко това обаче незнайно защо не впечатли разследващите и те необяснимо бързо изоставиха всякакви подозрения към Чеци. Сега излиза, че събитията са се развили не така, както ги описваше скандалният барман.


Експертизата е посочила, че смъртта на Яна е настъпила по времето, през когато самият Чеци твърди, е бил с нея, а не сутринта, след като си е тръгнал, оставяйки я жива. Същевременно ще излезе, че набеденият бездомник въобще не е бил на мястото на престъплението при кончината на момичето. Защо тогава държаха клошаря четири месеца в ареста? Няма друго обяснение освен - за да не спи по пейките. Интересното е сега дали ще открият бармана, ако тръгнат да го търсят. Нищо чудно пак да се е покрил в чужбина, но този път едва ли ще се върне. Междувременно вървят слухове, че произвеждането на Русинов в свидетел никак не е случайно. Говори се за високо покровителство и, изглежда, е въпрос на време да се чуят имена. Какви ли още разнопосочни (както нарече доказателствата по делото говорителят на СГП Маргарита Немска) включвания по случая може да очакваме от държавното обвинение?!

Facebook logo
Бъдете с нас и във