Параграф22 Weekly

§22 Анализи

НАУЧНО

Проучванията, свързани с т.нар. индекс на щастието, са много положителни за нас и съответстват на водената от правителството на Бойко Борисов политика за все по-добър живот. Според британския научен институт Ню Икъномик Фаундейшън България е на 123-то място от 151 страни в класацията на щастието. Ясно е, че новината ще предизвика жлъчни коментари сред природозащитници, екоорганизации, кокаинови крале и октоподи. За тях ще уточним, че според аналогична класация на Колумбийския университет от тази година всъщност ние сме мръднали решително напред - били сме на 147 място сред 156 страни!


Радостно е, че в унисон с фискалната политика на Симеон Дянков създателите на доклада са отбелязали, че икономическият растеж и парите не са единственият определящ класацията фактор. Според тях много по-важни са здравето, усещането за свобода, семейството, доверието към управляващите и отсъствието на корупция.


Преди броени дни стана ясно, че здравословното състояние на народа е цветущо. Българите живеят средно с една година повече, откакто ГЕРБ е на власт, заяви лично премиерът Борисов.


Що се отнася до свободата, за нея се сещаме по избори. През останалото време четем вестници. В тях пише, че доверието към управляващите е традиционно високо. И корупцията не е болка за умиране, защото вече си имаме Център за борба с корупцията БОРКОР.


Най-добрата новина обаче е, че според испански учени теорията за т.нар. тъмна енергия е погрешна. В резултат на това всъщност наблюдаваме не растеж на Вселената, а забавяне. То пък ще доведе до забавяне на времето и в крайна сметка до спирането му.


Испанците очевидно са открили топлата вода. Достатъчно е да погледнем собствения си живот, за да разберем, че у нас времето отдавна е спряло.


nbsp;


nbsp;

Facebook logo
Бъдете с нас и във