Параграф22 Weekly

§22 Анализи

ПОБРАТИМЯВАНЕ

Крайно време беше България да направи нещо за своята дъщеря и държавен глава на Бразилия Дилма Русев.


Вече има такъв удобен случай: стана ясно, че осъденият за наркотрафик шампион по щанги Гълъбин Боевски може да тренира от пандиза националния тим на Бразилия. Латиноамериканската страна имала крещяща нужда от подобен специалист, защото там нямали никакъв опит в този спорт.


А България може да съдейства с експерти и по други видове спортове. За съжаление мнозина от тях - подобно на Боевски, са или в арестите, или в затворите, или им е забранено да напускат страната ни. Ако не беше тази пречка, шампионът по сумо Петър Стоянов-Вожда, осъден доживотно по Килърите, спокойно би могъл да тренира отбор на Бразилия по сумо, ако въобще имат такъв.


Шефът на федерацията по ръгби Росен Чолов също е в ареста, но заради сводничество. Но ако излезе оттам, спокойно може поеме бразилските ръгбисти. Каратистите на латинодържавата може да минат под ръководството на нарочения за глава на Октопод-а Алексей Петров и тренировките им да се провеждат на басейна Спартак . Трябва само да го освободят от домашния арест. Жалко, че Иво Карамански си отиде твърде рано, иначе той можеше да бъде полезен с ценни съвети към бразилските състезатели по гребане.


Жив и здрав и на разположение обаче е бившият шампион по борба Големия Маргин. За разлика от мнозина нашенски видни спортисти, той нито е в ареста, нито е в затвора и може веднага да замине за Бразилия, ако случайно не е вече там. По-сложно е за Малкия Маргин, който се прочу като футболист - той няма как да намери реализация, защото в този вид спорт в Бразилия нямат нужда от консултации...

Facebook logo
Бъдете с нас и във