Параграф22 Weekly

§22 Анализи

Цинично

Доживяхме времето бившият вътрешен министър Цв. Цветанов да обвинява някой друг в полицейщина. Повод за това станаха прословутите протести пред парламента и действията на сегашното ръководство на МВР в конфликтните ситуации.


Трябва да направим разлика между ефективността в борбата срещу трансграничната, организираната и тежката престъпност и полицейщината, която в момента с всичките способи и методи се използва спрямо мирно протестиращите български граждани, каза заместник-председателят на ГЕРБ.


При тези думи пред очите ни веднага изникват няколко епизода от борбата на бившия министър с мафията, в които покрай сухото гореше и мокрото. В единия от тях по време на среднощна полицейска акция в Кърджали беше пребито невинно семейство, защото бяха объркани с престъпниците. Една от пострадалите тогава още има белег на челото.


Като жертва в борбата с организираната престъпност падна и човекът глас Красимир Аврамов. Певецът беше проснат на земята от подчинените на недоволстващия сега срещу насилието Цветанов, но преди това му изкъртиха вратата. Сетне се извиниха - объркали го с друг.


Борецът срещу полицейщината трябваше да се извинява и в особено фрапиращия случай на своеволие, който стана известен като скандала с бебето във фризера. Той обвини няколко медици, че са убийци на недоносено бебе, а освен това прочете от парламентарната трибуна записани разговори между тях, превишавайки правата си. Сега дори тече разследване по този казус, което трябва да установи имал ли е разрешение от прокурор да разгласява сведенията. На фона на тези спомени не е зле да се внимава с приказките за полицейщината...


nbsp;

Facebook logo
Бъдете с нас и във