Параграф22 Weekly

пиле

Приносно

Производствената сфера у нас неочаквано се сдоби с нова, конкурентна сила. Според изпълнителния директор на държавно предприятие Фонд затворническо дело Свилен Чичев питомците му в раирани дрешки вече се налагат на пазара като производители на хранителни продукти, на сейфове, на PVC дограми и участват активно в строителни дейности. Чичев уверява, че въпреки кризата и затрудненията за бизнеса производството в затворите не спира. В предприятието Фонд затворническо дело са оптимисти и смятат, че в близко време затворите ще се ориентират към все по-сериозни производства.


Както е известно, затворниците имат стимул да бачкат усърдно. Получават за това скромни възнаграждения, но ако се трудят съвестно, им се намалява срокът на наказанието - за един работен ден времето за престоя им в зандана се съкращава с три дни.


Приносът на затворите за така мечтания скок на производството у нас трябва да се ползва повсеместно и от всички. На първо време в затвора трябва да отидат виновниците за тоталното унищожаване на родната промишленост. Редно е да ги последват и всички политици, които ни добутаха до под кривата круша.


Стане ли това, ефектът ще е двоен - хем евтина и агресивна производителна ръка, хем държавата ще спести пари, които иначе хвърля за охраната на парламента, на Министерския съвет, на президентството, на съдебната власт и прочие институции със съмнителна слава сред обществото ни.


Абе няма какво да се залъгваме - мястото ни е в затвора. И бездруго сега работим за никакви пари. Да не говорим, че и качеството не е конкурентно зад граница. Влезем ли, ще отпаднат разни тристранки, синдикати, кодекси на труда, български стандарти и прочие илюзии. Така че, братя, да дадем своя принос!

Facebook logo
Бъдете с нас и във