Параграф22 Weekly

§22 Анализи

НАЗДРАВЕ!

Най-после народните ни представители показаха на цял свят защо през лятото вложиха толкова средства, за да се уредят с избираеми места в кандидатдепутатските листи. На 8 декември (четвъртък), докато прогресивната младеж бе изпаднала в алкохолен унес по случай Студентския празник, а учителското тяло мръзнеше и гладуваше пред Министерския съвет, неколцина депутати сътвориха нещо невиждано. Те обединиха интелектуалната си мощ, свързаха енергийните си полета в общ енергиен поток и натиснаха едновременно почти всички зелени бутони в полупразната пленарна зала.
И чудото стана: партийните клубове, взети от общините или от държавата за партийни нужди, отново могат да бъдат давани под наем за кръчми и кафенета. Но понеже обикновеният българин отдавна е свикнал да търси под вола само телета с по три-четири глави, в задачата се пита: Защо депутатите уредиха по-напред въпроса с партийните клубове кръчми, а не заплатите на учителите например:
а) защото децата вече обичат повече чашката, а не книгата;
б) защото сит и напит революция не прави;
в) защото истината отново е във виното, а не в партийните събрания?
И още се пита в задачата: Кои гилдии също ще отворят кръчми и барове в сградите, дадени им от държавата и общините за професионални нужди:
а) учителите;
б) лекарите;
в) възпитателките в детските градини?

Facebook logo
Бъдете с нас и във