Параграф22 Weekly

§22 Анализи

ГРИЖОВНО!

Най-неочаквано Никола Филчев реши да пресъздаде на живо заглавието на една нищо и никаква американска кримка, озаглавена Отивам си, но ще ме помниш. В четвъртък (19 януари) следобед той разпореди на МВР, спецслужбите, следствието и финансовото разузнаване в тридневен срок да му предоставят всички данни за подкупност и нерегламентирани контакти на магистрати. Според съобщението на прокурорската пресслужба информацията ще бъде обобщена и предадена на президента, премиера, председателя на парламента, депутатите, министрите на вътрешните работи и на правосъдието, на обществеността и на медиите.
И понеже по времето на Никола Филчев (1999-2006 г.) има само един осъден магистрат за корупция - благоевградския следовател Стоил Колев, чиято условна присъда още не е влязла в сила, в задачата се пита: Защо му е на Никола Филчев цялата тази информация, след като сдава поста на 22 февруари:
а) за да си вземе работа за вкъщи;
б) за да провери колко точно са му длъжниците;
в) за да не отваря много работа на наследника си?
И още се пита в задачата: След като корупцията и връзките с мафията са престъпления, които се доказват пред съда, защо Филчев ще изпрати информацията на... всички:
а) защото нищо няма да събере;
б) за да си уреди по-голяма държавна заплата;
в) за да се знае кой продължава да командва парада?

Facebook logo
Бъдете с нас и във