Параграф22 Weekly

§22 Анализи

СЕДМИЦАТА

Камарата на частните съдебни изпълнители
- Камарата на частните съдебни изпълнители разпространи съобщение до медиите, в което изразява тревогата си от първото посегателство върху техен колега. На 24 октомври около 9.30 ч. сутринта в центъра на столицата частна съдебна изпълнителка е била нападната пред кантората си от двама мъже. Те са пребили жената и са изчезнали. Жертвата е в болница с множество рани по цялото тяло.

Стара Загора
- Старозагорският окръжен съд наложи общо 11 години и 7 месеца затвор на трима мъже, обвинени в убийство и за опит за убийство. На 1 март тази година в Чирпан избухва страхотен скандал, а после и масов бой между две воюващи ромски фамилии. Разправията възниква за стара случка - отпреди 20 години. Тогава е бил убит член на едното семейство, предполага се, че извършителят на престъплението пък е от противниковата страна. При мелето през март едната фамилия губи 44-годишния Васил Атанасов (той е бил заклан с нож), а от другото семейство пък тежко ранен е Ничко Шишманов.
За убийството на Атанасов на пет години лишаване от свобода е осъден 23-годишният Георги Шишманов, а брат му, който е непълнолетен, отнесе година и седем месеца за съучастие.
На пет години затвор бе осъден и 26-годишният Коста Иванов. Той е обвинен в опит за убийство на бащата на двете момчета - Ничко Шишманов. Делото се гледа по т. нар. съкратено съдебно производство - подсъдимите признават вината си и приемат събраните доказателства. В замяна получават по-леки присъди.

Русе
- Подсъдим за контрабанда на цигари се отказа от служебния си защитник и поиска нов адвокат. Мотивът на Ивайло Недев е повече от интересен. Негов адвокат е Никола Тентениев, който наскоро заведе дело за клевета срещу съдия от Русенския окръжен съд. Ивайло Недев се притеснява от изхода на собствения си процес заради конфронтацията на защитника си с местната магистратура.
Както вече е известно, адвокат Тентениев съди за обида заместник-председателя на Окръжния съд в Русе и шеф на Наказателната колегия Десислав Любомиров. Защитникът иска 20 800 лв. обезщетение, защото обидата била разпространена в печата и така му било опетнено реномето. На 5 юли по време на т.нар. дело Хлебна мая съдия Любомиров заличи Тентениев като служебен защитник от делото и поиска нов, защото адвокатът не се е запознал навреме с доказателствата.
Каналът за контрабанден внос на различни марки цигари е бил разбит на 19 януари тази година. Полицаи от Русе и Хасково са задържали общо осем души, които участвали в организираната престъпна група. В ареста се озоваха и двама митничари от ГКПП Кап. Петко Войвода, които помагали на групата. При обиски и претърсвания на територията на Русе в помещения, ползвани от членове на организацията, са намерени 250 стека цигари от различни марки.

МВР
- Столичните ченгета разкриха жестокото убийство на 59-годишен мъж с инициали В.В. в понеделник (23 октомври). Няколко дни преди това трупът му е открит близо до Киноцентъра в столичния кв. Бояна. Полицията е установила, че в края на август човекът е бил нает за ремонтни дейности в училище в жк. Дружба. Няколко седмици строителният работник чинно се явявал на работа, но после ненадейно изчезнал. Негови познати сигнализирали ченгетата, които го обявили за издирване. Разследването установило, че дни преди тялото му да бъде открито В.В. се скарал със своя познат М.П., който го ударил смъртоносно. После го натоварил в собствения му Пасат и изхвърлил трупа в шахта над Киноцентъра. М.П. е направил пълни самопризнания за убийството.

Facebook logo
Бъдете с нас и във