Параграф22 Weekly

§22 Анализи

МЪКА!

Най-после всички шефове на Топлофикация - София АД разбраха къде зимуват раците. И онези, които вече са на топло, и онези, които все още са на свобода. За мнозина положението на Валентин Димитров, Георги Рогачев, Емил Антонов, Лина Абланска и Мая Стоилова хич не е за завиждане: те хем обедняха като църковни мишки, хем вероятността да излязат скоро на свобода е по-микроскопична и от бацил.
Колкото и да не е за вярване, обаче петимата са в по-благоприятни позиции от наследниците им, защото имат за решаване само два проблема: да изтъргуват изгодно информацията за политическите си покровители и да не забравят номерата на банковите си сметки, до които прокуратурата все още не се е добрала.
Докато положението на техните наследници направо е отвратително, меко казано. От една страна, столичани все по-масово отказват да си плащат сметките, а вероятността Топлофикация - София АД да събере от пациентите си натрупаните дългове от 193 млн. лв. е... никаква. А от друга страна, офисите на дружеството така преливат от прокурори, следователи и ревизори, че човек и носа си да издуха, тутакси ще се появи магистрат или бирник, който да попита строго: Тази салфетката твоя ли е, или току-що я открадна?
Така че днес задачата е само една: Как бъдещите шефове на топлото ще възстановят хармонията в трудовия си делник:
а) като крадат по-малко;
б) като крадат още повече;
в) като си сменят професиите?

Facebook logo
Бъдете с нас и във