Параграф22 Weekly

§22 Анализи

УМНО!

Ако вълкът козината си мени, но нрава - никога, при БСП е точно обратното: червените никога не променят партийната си окраска, ала манталитета си менкат както и когато им е изгодно. Допреди две години те разпъваха на кръст Никола Филчев, че бил синя подлога, а през февруари 2006-а го изпроводиха за посланик в Казахстан. От 1997 г., модерните леви се кълнат, че вземат ли пак властта, мутрите и белите якички бял ден няма да видят. През юни 2005-а това се случи, но червените ремонтираха наказателните закони така, че дори и да иска, нито един мафиот вече няма да влезе в затвора. А в края на отиващата си седмица откъм външно министерство долетя още една блага вест - несебърският кмет Николай Трифонов става консул в Одеса.
И понеже срещу Трифонов се водят поне две досъдебни производства и няколко предварителни проверки за далавери с недвижими имоти, в задача се пита: С какво бившият градоначалник на Несебър е откупил свободата си:
а) с три километра плажна ивица;
б) с 200 декара общинска земя;
в) с най-обикновено мълчание?
И още се пита в задачата: Кого и къде още ще изпрати на отговорна дипломатическа работа правителството на Сергей Станишев до края на мандата си:
а) Митьо Очите - в Испания;
б) Златко Баретата - в Колумбия;
в) Киро Японеца - в САЩ;
г) Владимир Кузов - в УНИЦЕФ?

Facebook logo
Бъдете с нас и във