Параграф22 Weekly

§22 Анализи

СКРИШНО!

Софийският градски съд измени мярката за неотклонение на Николай Маринов от задържане под стража в домашен арест. По този начин, след около година и половина в килията, Малкия Маргин най-сетне ще може да прегърне съпругата си, да си вземе една вана като хората и да поговори по телефона като бял човек. Знаменателното събития се случи в четвъртък сутринта (12 април), но съдебните репортери не бяха уведомени за него, защото пресаташето на Софийския градски съд така преценило.
И понеже, докато представителят на държавното обвинение правеше опити да убеди съда, че Малкия Маргин не страда от епилепсия и не бива да бъде освобождаван, председателят на Софийския градски съд (СГС) Светлин Михайлов се срещна и разговаря с посланика на Германия в София - Н. П. Михаел Гайерс, в задачата се пита: Защо пресаташето на СГС - Елена Трифонова, скри от медиите, че по същото време ще се гледа мярката за неотклонение на Малкия Маргин:
а) защото сикаджията е по-интересен от шефа й;
б) защото смята, че официалните срещи са смисълът на съдебната реформа;
в) защото Малкия Маргин е поръчал никой да не му гледа сеира?
И още се пита в задачата: Какво още ще скрие пресаташето на СГС, за да докаже на съдебните репортери кой командва парада:
а) председателят на съда;
б) самият съд;
в) ... какви пък са тия съдебни репортери?

Facebook logo
Бъдете с нас и във