Параграф22 Weekly

§22 Анализи

ЧЕСТИТО

На скромна церемония в Гербовата зала на Дондуков № 2, в четвъртък (17 май) президентът Георги Първанов изпрати по подобаващ начин в заслужен отдих директора на Националната служба за охрана (НСО) - ген. Румен Миланов, награждавайки го с орден За военна заслуга с мечове - първа степен. В краткото си слово държавният глава заяви, че ген. Миланов получава отличието за неговия висок професионализъм и за приноса му за успешната дейност на НСО.
Генерал Миланов е един от достойните български генерали, които имаха трудната мисия през годините на прехода да покрият много широк фронт. Какъвто и пост да е заемал, Румен Миланов е изпълнявал с успех задачите като ръководител на Национална служба Жандармерия, НСБОП и НСО. Спомняме си трудния и критичен момент, в който ген. Миланов пое ръководството на Националната служба за охрана и с чест изпълни всички поставени му задачи, посочи в словото си президентът Георги Първанов и допълни, че по времето на Румен Миланов (2004-2007 г.) е започнал успешен процес на създаването на нова атмосфера в НСО, за укрепване на връзките с останалите служби към МВР и Министерството на отбраната, както и за търсене на нови международни контакти.
Екипът на Параграф 22 честити на ген. Румен Миланов високо отличие, пожелава му по-рядко да се задържа вкъщи с кръстословица в ръка и му обещава винаги да помни кой и защо го изрита от МВР преди три години.

Facebook logo
Бъдете с нас и във