Параграф22 Weekly

§22 Анализи

МЪЖЕСТВЕНО!

Най-после директорът на Националната следствена служба (НСлС) Ангел Александров се престраши да подаде оставка. Официално той трябва да огласи намерението си в понеделник (18 юни), но според негови колеги той отдавна е узрял за това свое решение. Според статистиката на скандала Р. Овч. - Ан. Ал., Александров е четвъртата жертва на интригата, завъртяла се около миналогодишния арест на Вальо Топлото. Първи си тръгнаха двама заместник-министри - Корнелия Нинова (на икономиката и енергетиката) и Делян Пеевски (на държавната политика при бедствия и аварии). След това доброволно напусна Зоя Иванова, наследник на Александров като шеф на отдел Стопански престъпления в НСлС. А преди две седмици премиерът Сергей Станишев обяви, че приема оставката на своя министър Румен Овчаров.
И понеже в България шефовете винаги си тръгват с ореола на мъченици, в задачата се пита: Кой е виновен за оставката, която Ангел Александров би трябвало да подаде след някой и друг ден:
а) международното положение;
б) глобалното затопляне;
в) никой, защото той няма да подава нищо?
И още се пита в задачата: Ако това все пак се случи, какъв шеф на следствието трябва да избере Висшият съдебен съвет, за да настъпи мир и любов в тройната коалиция:
а) детска учителка;
б) психоаналитик;
в) илюзионист;
г) сутеньор?

Facebook logo
Бъдете с нас и във