Параграф22 Weekly

§22 Анализи

СЕДМИЦАТА

Белезници
- Бургаски ченгета задържаха двама души, занимавали се с нелегално производство и разпространение на филми и музика в сряда (15 август). Служители от сектор Икономическа полиция при ОДП-Бургас надушили 26-годишната Ц. Ж. от Монтана и 34-годишният Л. Х. от Враца. Двамата временно пребивавали в Поморие, където наели квартири и ги оборудвали с необходимата компютърна техника и периферни устройва за сваляне на филми и музика от интернет и прехвърляне на записи върху оптични носители. Те окомплектовали дисковете с цветни обложки и след това ги продавали в Слънчев бряг. В двата апартамента в Поморие ченгетата иззели хиляди дискове с филми и музика, четири компютърни системи и мултифункционално печатащо устройство.
Подкуп
- Съдебен лекар от Пловдив беше хванат от служители на Регионално звено Борба с организираната престъпност в града с подкуп от 500 лв. в понеделник (13 август). Докторът Емил Бъчваров поискал парите от траурна агенция за да издаде съобщение за смърт в максимално кратки срокове, за да може трупът да бъде откаран в родината на загиналия - Русия. Траурната агенция била наета да подготви и транспортира до родната страна тялото на загинал край карловското село Дъбене руски делтапланерист Александър Никаноров. Ангажиментът дошъл от приятели на мъртвия.
Един от управителите на погребалното бюро се оплакал в полицията. В понеделник (13 август) той отишъл в кабинета на патоанатома с плик с белязани пари. Минути след като приел сумата Емил Бъчваров е задържан. Срещу него е повдигнато обвинение за неправомерно получаване на имотна облага. Тялото на загиналия вече е на родна земя.
Инцидент
- Таксиметров шофьор блъсна 9-годишно дете, което бутало количка с бебе в Казанлък. При инцидента, който стана в сряда вечерта (15 август) на паркинг пред заведение в града, момчето се е отървало с охлузни рани по главата и краката и му е оказана. Бебето не е пострадало. Шофьорът И.Т. (45 г.) от Казанлък е карал с несъобразена скорост служебния автомобил Киа - Рио. В кръвта му не е установено наличие на алкохол.
Видеонаблюдение
- До 15 септември трябва да бъде готов първия етап от изграждането на система за видеонаблюдение във Варна като камери ще се монтират на пет централни кръстовища в морската столица. Това са кръстовищата на Икономическия университет, Община Варна, Катедралата, кръстовището между булевардите Цар Освободител и Осми приморски полк, както и това на бул. Чаталджа с Осми приморски полк.
На същите места ще действат и пет пункта за видеонаблюдение, чиято цел е да наблюдават за нарушения на обществения ред и престъпления. Предвижда се те да започнат да функционират до края на годината и да се координират от Команден и контролен център в сградата на ОДП-Варна, който тепърва се изгражда. Центърът ще е оборудван със сървъри, компютри, работни станции, специализиран софтуер и климатизация. Информацията ще постъпва в пунктовете от 96 безжични видеокамери.

Facebook logo
Бъдете с нас и във