Параграф22 Weekly

§22 Анализи

НА ЧИСТО!

Въпреки че до изборите за местна власт остават още два месеца, всички до такава степен го удариха на реклама, че вече никой не е в състояние да ги озапти. Кметове въртят политика и договарят коалиционни споразумения независимо от изричните законови забрани. Депутати и министри кръстосват държавата с коли на Народното събрание и Министерския съвет, при все че местните избори нямат нищо общо с тях. Магистрати и свещеници открито проповядват в полза на една или друга партия, макар това също да е в разрез с канона и законите.
А в понеделник (13 август) Цвета Маркова съвсем забрави, че е председател на Държавната комисия по сигурността на информацията, след което се провикна гороломно: Подкрепям кмета на Каварна Цонко Цонев, защото той е един от най-известните кметове в България и е атрактивен за младите хора.
И понеже този неин жест също няма нищо общо с действащото законодателство, в задачата се пита: Защо г-жа Маркова се впусна в предизборната борба, след като това въобще не й влиза в работата:
а) защото й е омръзнало да мълчи;
б) защото знае, че няма кого друг да подкрепи;
в) защото така са я посъветвали от Брюксел?
И още се пита в задачата: Как Цонко Цонев ще върне благородния жест, след като през есента пак спечели:
а) ще й подари два декара общинска земя;
б) ще й уреди да свири цял час с Дийп пърпъл;
в) ще организира рок маратон под наслов Цвета пее, ние също?

Facebook logo
Бъдете с нас и във