Параграф22 Weekly

§22 Анализи

СЕДМИЦАТА

Прокуратура
- Апелативният прокурор на София Вичо Вичев нареди на обвинителите от окръжно и районно ниво от столицата да изнасят лекции пред учениците от горните класове. Уроците ще са на теми, свързани с наказанията, които се налагат на непълнолетни лица за различни престъпления, за употребата и разпространението на дрога и други.
Инициативата е част от мерките, предприети в изпълнение на Стратегията за развитие на Прокуратурата на Република България през 2007 г. и във връзка с необходимостта от повишаване правната култура и знанията сред учащите се непълнолетни. Министърът на образованието Даниел Вълчев е подкрепил идеята.
Инцидент
- Двама души са били ранени при стрелба по време на ромска сватба в столичния квартал Димитър Миленков. Малко след полунощ в понеделник (3 септември) възникнал скандал между няколко души, гости на сватбата. Един от присъстващите извадил газов пистолет и стрелял няколко пъти. Според полицията целта му била да тушира конфликта. Пострадалите от изстрелите са били откарани веднага в Окръжна болница в София. След преглед те са освободени.
Пожар
- Възрастен инвалид загина при пожар в дома си във Варна. Рано сутринта в понеделник (3 септември) в дежурната на огнеборците в черноморската ни столица е бил подаден сигнал за възникнал пожар в бл. 16 в квартал Чайка.
На място веднага били пратени две коли. Пожарникарите установили, че гори апартамент на четвъртия етаж на блока. След като угасили огъня те открили в легло тялото на 60-годишният собственик на жилището, който бил инвалид. Човекът не можел да се движи. При първоначалния оглед не са установени следи за умишлено предизвикан пожар или за насилствено причинена смърт. Вероятно пламъците са предизвикани от цигара, паднала между завивките. Мъжът живеел сам. За него се грижела братовчедка му, която в момента на инцидента била отишла близката поликлиника, за да му запише час за медицински преглед.
Измама
- Полицията залови двама мъже и жена, заплатили гориво на бензиностанция с фалшиви банкноти от по 10 лева. Един час след полунощ в понеделник (3 септември) в РПУ-Оряхово е получено съобщение от служител в бензиностанция в с. Остров, че минути по-рано трима души с автомобил Фиат са заредили гориво. След като платили 40 лв. в банкноти от по 10 лв., те си тръгнали. След тяхното отпътуване, бензинджията забелязал, че две от банкнотите са с еднакви серийни номера.
Полицията изпратила патрул, който открил тримата измамници в паркирана им кола в района на пристанището в с.Остров. Те са арестувани, а ченгетата разнищват откъде са се сдобили с парите-менте.

Facebook logo
Бъдете с нас и във