Параграф22 Weekly

§22 Анализи

СЕДМИЦАТА

Спънки
Девненският районен съд излезе в еднодневен отпуск в петък (4 януари) заради влошените метеорологични условия и непроходимите пътища в района на Девня и съседните общини. Общо 32 села от трите общини Девня, Суворово и Вълчи дол влизат в района на съдилището. Съдът в Девня ще възстанови работата си на 7 януари.
Белезници
Врачански ченгета разкриха в четвъртък (3 януари) престъпна група, извършвала палежи в града на Ботев. Извършителите са трима, уточни говорителят на ОДП - Враца, Красимир Василев. Те са задържани за 72 часа. Събрани са безспорни доказателства, че групата е извършила два от последните палежи през декември 2007 година. Тогава тримата подпалили павилион за плодове и зеленчуци и магазинче за промишлени стоки на пазара в жилищен комплекс Дъбника. Бандитите са стари познайници на полицията.
Роднинско
Мъж от Хасково намушка в гърдите собствения си брат. Драмата се разигра в първия ден от новата 2008 година. Нападателят М.И. е задържан в ареста за 24 часа. Сигналът за инцидента е подаден в полицията от МБАЛ - Хасково, където 31-годишният М.М. бил приет с прободна рана в гърдите и засегнат бял дроб. Семейната разпра между двамата братя е възникнала след употреба на солидно количество алкохол. Поводът за кавгата били неуредени парични отношения. Раненият мъж е опериран и е без опасност за живота.
Побой
Двама мъже и непълнолетно момче са задържани в следствения арест в Пловдив за побой над пловдивчанин. В сряда (2 януари) в жилищен блок в ж.к.Тракия братята С.Д. и А.Д., както и 17-годишен младеж изкъртили входната врата на апартамента на техен съсед и нахлули в дома му. Вътре пребили домакина и изпочупили покъщнината му. Пострадалият е настанен в болница с фрактура на черепа. Още същата вечер тримата биячи потрошили и автомобил „Фиат Браво на 18-годишен младеж, който живеел на същия адрес. Пострадалият мъж и братята били в обтегнати съседски отношения. В деня на инцидента имало спречкване между пострадалия и майката на братята. Най-вероятно това е бил поводът нападателите да накажат комшията си.

Facebook logo
Бъдете с нас и във