Параграф22 Weekly

§22 Анализи

СЕДМИЦАТА

Решетки
Пловдивският апелативен съд потвърди в четвъртък (10 януари) присъда от общо 36 години затвор за убийството на Десислав Панчев в наркокомуната в Белмекен. По-рано Пазарджишкият окръжен съд прати Красимир Димитрашков за 13 години зад решетките, Дикран Мардикян за 12 години на топло, а Деян Иванов осъди на 11 години пандиз. Тримата бяха признати за виновни за това, че на 15 юни 2003 г. в местността Куртово край Велинград умишлено са убили по особено жесток и мъчителен начин Панчев. Другите двама подсъдими по делото Георги Станчев и Георги Димитров бяха оправдани.

Посегателство
Зъболекарка беше залята с изгаряща течност пред Финансово-стопанска гимназия в столицата в четвъртък (10 януари). Пострадали са най-вече очите на 46-годишната Деница Шинова, има поражения по лицето и ушите. По-тежко е състоянието на дясното око. Пострадалата е настанена в клиниката по изгаряния и пластична хирургия.

Сръчност
Затворник открадна четири коли във Варна по време на отпуска. Първоначално 19-годишният З. Е. от Левски отмъкнал на 15 декември м. г. ВАЗ 2105, паркиран на ул. Горна Студена в града. На следващия ден задигнал Фиат 131 от паркинг. Същата вечер лишеният от свобода откраднал Рено 5 от ул. Маркови кули. А на 28 декември чевръстият затворник прибавил към колекцията и ВАЗ 2101, който отмъкнал от ул. Гривица в морската столица.

Далавера
Измама с неправомерно теглени потребителски кредити Джет кредит разкриха ченгета от столичното Девето РПУ след получен сигнал. Криминалистите спипали 52-годишната С.А. да изготвя неистински документи за кредити на трима души, в които посочвала фиктивно работно място и трудово възнаграждение. Благодарение на подобни документ 53-годишната М.А., 57-годишната А.К и 45-годишният криминално проявен В.Р. неправомерно изтеглили банкови кредити общо в размер на 4800 лева, а след това не ги погасили. Служителка в Джет кредит Т.Т. (33 г.) не е извършила съответните проверки и така е дала възможност на измамниците да се облагодетелстват незаконно, смятат разследващите органи.

Подкуп
Лекар беше задържан с подкуп в столична болница в четвъртък (10 януари) след сигнал в отдел Икономическа полиция при СДП. За извършена операция на пациент в Университетската болница по ендокринология Акад. Иван Пенчев д-р М.В. поискал 600 лева. Ченгетата започнали работа по случая и докладвали материалите в Софийската градска прокуратура, където е образувано досъдебно производство. При специализирана полицейска операция медикът е задържан в момента на получаване на подкупа. Банкнотите предварително били обработени и описани. Срещу М.В. е повдигнато обвинение за подкуп на длъжностно лице (чл.301 от Наказателния кодекс). Грози го лишаване от свобода до шест години и глоба до 5000 лева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във