Параграф22 Weekly

§22 Анализи

СЕДМИЦАТА

Затвор
Две години зад решетките и глоба в размер на 3200 лв. за използване на подправена кредитна карта присъди във вторник (29 януари) Пловдивският окръжен съд на Александър Грънчаров. На 8 април 2006 г. той и приятелката му отишли в Новотел Пловдив, където наели стая. По същото време подсъдимият изтеглил от банкомата на хотела 1600 лв. с осем неправомерни транзакции чрез фалшива кредитна карта VISA Debit Electron. Транзакцията била засечена от банката, от която е била издадена картата. При задържането му ченгетата открили у Грънчаров подправената кредитна карта.

Назидание
Две години на топло за разпространение на наркотици ще лежи пловдивчанинът Иво Даскалов. Освен това той ще плати и глоба в размер на 10 000 лв., реши още състав на Пловдивския окръжен съд във вторник (29 януари). На 13 юли 2007 г. ченгета открили в дома му 23.83 грама кокаин на стойност 6672 лева. Тъй като кокаинът бил рисков за пренасяне през граница, той се договорил с човек, който пребивавал в Бразилия, да му достави поредната доза чрез пощенска пратка, адресирана до майката на Даскалов. След като я получил и я взел, той се качил на автомобила си. Малко по-късно бил закопчан от ченгета, които намерили дрогата под стелката на шофьорското място. Подсъдимият се признал за виновен и сключил споразумение с Окръжна прокуратура, което било одобрено от съда.

Условно
По една година условно наложи състав на Софийския градски съд на бившия заместник-директор на Окръжна следствена служба в Перник Росица Ангелова и нейната колежка Елена Борисова във вторник (29 януари). Те бяха признати за виновни в това, че са взели подкуп от 7000 лв. от митничаря Андрей Стоилов през март 2006 г., като в замяна забравят за образувано предварително производство срещу него.

Любов
Шофьор във водното стопанство в Козлодуй застреля любовницата си, а след това се самоуби в понеделник (28 януари). Виктор Маринов държал собствена бакалия в града, а Мариела Петрова работела като продавачка в нея. Двамата се залюбили, но съпругата на Маринов надушила какво се случва с мъжа й. Афектираната съпруга започнала да вдига жестоки скандали на неверника и неговата изгора. Маринов и Петрова не издържали на психическия тормоз и решили заедно да сложат край на живота си. В понеделник следобед пастир намерил край брега на Дунав труповете на двамата. Мъжът се прострелял в главата, а любимата му имала пробойни рани в гърдите и главата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във