Параграф22 Weekly

§22 Анализи

ОПТИМИСТИЧНО

Братя, вижте, не сте прави! Какво сте се вторачили в телевизора и само повтаряте като обсебени : Сови, Лиани, Запалката, Батко, ДАНС, ДОИ, ДОТИ, МВР...И, айде, наново!
Стига, бе, хора! Я да погледнем на живота като онзи магистрат от Бяла (виж стр.2)! Тоя, дето дибидюс гол нагледно показвал на съседите си, че Темида е с човешко лице. И всичко останало.
По-весело трябва, по-жизнеутвърждаващо. Министър Петър Димитров, като рече миналата седмица, че у нас няма инфлация, ние, какво? Гледаме лошо под вежди... А човекът точно това е искал - да се засмеем!
А днес имаме и нов повод да сме доволни и засмени. Добра вест долетя чак от ООН: Балканите са станали един от най-сигурните региони на света.
Не ви се вярва, май? Верно, че в първия момент и аз се ущипах, но не: така твърди доклад на Агенцията на ООН за борба с наркотиците и престъпността. Там четем, че процентът на кражбите и нападенията тук е по-нисък от Западна Европа, а кражбите на коли са десетина пъти по-малко от Великобритания... Освен това е намалено социалното неравенство и всички видове престъпност са в упадък. Това се дължало на по-добрата работа на съдебната система и засиленото регионално сътрудничество, които правели дейността на организираната престъпност много рискована и направо неизгодна...
А аз се чудех защо англичаните се заселват у нас! И си мисля, че има нещо гнило в техните жалби, че къщите им тук били масово обирани! Та чак посланикът на Великобритания у нас да се вдигне да ги брани?! Затова предлагам да го поканят в МВР и да му прочетат на глас доклада, за да разбере истината. На тия от Брюксел - също.
Аман от черногледци, ей!

Facebook logo
Бъдете с нас и във