Параграф22 Weekly

§22 Анализи

СЕДМИЦАТА

Отказ
Състав на Софийския градски съд отказа във вторник (29 юли) на Александър Томов и Александър Гарибов да отмени наложената им с постановление на Софийската градска прокуратура забрана да напускат пределите на страната. Те имат забрана да напускат територията на Република България от 3 юли 2008 година. Мотивите на адвокатите на Гарибов и Томов са, че няма опасност клиентите им да се укрият извън пределите на страната и че досега са съдействали на разследващите органи и са на високи позиции в ПФК ЦСКА, което налага техни чести пътувания в чужбина. Според съдиите, тези методи са неоснователни. Томов и Гарибов са привлечени към наказателна отговорност по чл. 203 от НК за длъжностно присвояване в особено големи размери. Определението на Софийския градски съд не подлежи на обжалване или протест.

Инцидент
Почерпена шофьорка влетя в сряда (29 юли) с джипа си в тревненските гробища, съобщиха от Областната дирекция на полицията в Габрово. Дамата навлязла с автомобила си в гробищния парк на квартал Хитревци, съборила телената мрежа и увредила надгробна плоча. Тя седяла зад волана на джип Гранд Чероки, който се е движил с несъобразена скорост. При инцидента няма пострадали хора. Когато полицията пристигнала на мястото и тествала дамата с Алкомер 931, той отчел 2.78 промила. Жената отказала кръвна проба, образувано е бързо полицейско производство.

Разстрел
Тридесет и шест годишният Тотьо Тотев, по прякор Бореца, бе прострелян смъртоносно в сряда (29 юли) в гр. Казанлък. Покушението е извършено в ранните часове на деня пред блок на улица Свобода 11. Тотев бе намерен мъртъв, като по информация на съседи тялото е открито около 7 часа. Мъжът е бивш спортист по борба, семеен, с едно дете. Занимавал се е с търговия на череши и цветни метали, но е познат в града като тартор на една от местните банди, прочула се като Бригадата. Тотьо-Бореца е и бивш собственик на елитна казанлъшка дискотека.

Измъкване
Испанка се опита да напусне страната с краден автомобил през ГКПП - Връшка чука, съобщиха от Областната дирекция на полицията във Видин. Във вторник (28 юли) жител на града се оплакал в местното районно полицейско управление, че му е бил откраднат автомобилът Крайслер Вояджър. По данни на мъжа кражбата е била извършена от испанска гражданка, с която той живеел на съпружески начала. В хода на проведените оперативно-издирвателни мероприятия колата, управлявана от испанката, е била установена на ГКПП-Връшка чука при опит да напусне страната. Автомобилът е прибран на съхранение в Районното полицейско управление във Видин.

Пожар
Холандският кораб Sable bay горя в сряда (29 юли) на сухия док на КРЗ Одесос във Варна. Пламъците избухнаха около 14 часа. На място пристигнаха противопожарни автомобили, в гасенето се включиха и два противопожарни катера, които обливаха кораба с вода от морето. Според неофициална информация най-вероятната причина за пожара е проявена небрежност при извършването на ремонтни дейности на кораба. Няма данни за пострадали лица.

Под стража
Варненците Георги Козарев (24 г.) и Петър Петров (23 г.), уличени в извършването на въоръжен грабеж на денонощен магазин в града, останаха с постоянна мярка за неотклонение задържане под стража. Тя бе определена от Варненския окръжен съд. Двамата са обвиняеми по дознание на Второ РПУ за грабежа на денонощен магазин в кв.Левски, извършен на 25 срещу 26 юли т. г. Петстотин лева и 10 кутии с вносни цигари бе плячката на Козарев и Петров, които били въоръжени с газов пистолет.

Facebook logo
Бъдете с нас и във