Параграф22 Weekly

§22 Анализи

СЕДМИЦАТА

Отвличане
Мъж е бил отвлечен в Долни Дъбник с цел получаване на откуп от 8000 евро, съобщи МВР. Във вторник (19 август) в районното полицейско управление е постъпил сигнал, че в неделя от центъра на гр. Искър неизвестни лица отвлекли 26-годишен мъж. По-късно ченгета от ОДП- Плевен и РПУ-Долни Дъбник задържали извършителите - 42-годишна жена от с.Байкал, 40-годишен мъж от Севлиево и 23-годишен от Плевен. Потърпевшият е разпитан пред съдия в Окръжния съд в Плевен. Пострадалият е със средна телесна повреда след побой по време на отвличането му и е настанен за лечение в МБАЛ-Плевен. Образувано е досъдебно производство.
Палеж
Колата на известния адвокат от Велико Търново Петър Лупов, който неотдавна беше пребит жестоко, бе опожарена в понеделник (19 август). Основната версия, по която работят криминалистите, е умишлен палеж. Инцидентът стана на обяд на паркинг зад жилищен блок на ул.Елин Пелин. Преди месец адвокатът беше пребит с метална тръба в кантората си, а извършителят още не е открит. Според полицията неуредени финансови взаимоотношения са най-вероятният мотив и в двата случая. Лупов и неговият колега Пламен Луков защитаваха в съда интереси на акционери на бившата Тракиябанк, предявили искове към вече бившата банка ДЗИ. Имената на двамата юристи фигурират и в одитен доклад, констатирал груби нарушения на финансовата дисциплина на водоснабдителното дружество ВИК-Йовковци.
Арест
Апелативният съд във Варна промени мярката за неотклонение на обвинения в причиняване на смърт по непредпазливост Стилиян Жеков от задържане под стража в домашен арест. Въззивните магистрати прецениха във вторник (19 август), че няма опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление. Жеков ще изтърпява мярката в дома на родителите си.
На 9 август вечерта Жеков след няколко удара по главата и тялото причинил смъртта на 23-годишния Константин Щерев от Стара Загора на крайбрежната алея във Варна до плажна дискотека.
На червено
Влак смаза шофьор, който мина при спусната бариера на жп прелеза до гара Волуяк в четвъртък (21 август). Инцидентът станал около 21.30 часа. Автомобилът е Опел Корса със софийска регистрация. Бариерата, светлинната и звуковата сигнализация са били в изправност, посочиха от БДЖ. Водачът е блъснат от единичен локомотив, който е отивал да обслужи влакова композиция.
Акция
При спецакция в Слънчев бряг ченгета откриха дрога и задържаха проститутки. В нощта на сряда срещу четвъртък миналата седмица в гориста местност между селата Кошарица и Плазовец е намерена крадена от територията на РПУ-Царево Алфа Ромео със софийска регистрация. Часове по-късно в района на дискотека Мания в Слънчев бряг са открити издирваният за множество кражби от хотелски стаи в курортния комплекс К.К. (19 г.) от Несебър и 17-годишния Р.Е., у когото униформените открили цигара с марихуана. На територията на Слънчев бряг са разкрити 12 проститутки.
Темида
Десет майки от Бургас, които системно не се грижат за децата си, са дадени на прокурор за отнемане на родителските права. Последният случай, с който се занимава прокуратурата в Бургас, е на руска проститутка, която изоставила трите си деца. Тя заработвала в цялата страна, дори имала и охрана. Децата й са от различни бащи и са настанени в дом за сираци извън Бургас.

Facebook logo
Бъдете с нас и във