Параграф22 Weekly

§22 Анализи

ОПТИМИСТИЧНО

Според мен нещата отиват на оправяне. Въпреки плашещите вести от необятната Рус. Как не им омръзна на тия, бе - то не бяха залпове на Аврора, ЧК, Чернобил, Чикатило...
А вчера известният руски астролог Павел Глоба пък прогнозира избухването на Трета световна война. В най-скоро време.
Според Глоба Третата световна ще избухне в резултат на финансово-икономическата криза. Той и кризата бил предсказал още през 1999 г. - щяла да трае докъм 2020 година.
Като се позамисли човек, Глоба не е измислил топлата вода. Нали още преди него товарищ Ленин беше рекъл, че капитализмът няма да се отърве от кризи, а империализмът е негов висш и последен стадий.
Няма страшно. У нас ни капитализъм, ни империализъм. За кризи да не говорим - знаете какво мисли по въпроса министър Петър Димитров. С присъщата му вяра в светлото бъдеще той дори заяви, че има чалъм да намали и социалните осигуровки. Но ще го направи ако тройната коалиция остане на власт и след изборите (па макар и като двойна).
Но какъв страх става дума изобщо? Ето, кметът отваря една след друга детски градини... Значи знае някакъв чалъм как при тоя демографски срив да ги напълни с деца. А той зарече ли се за нещо, прави го. Да му мислят младите, аз за моите сам се мъчих...
А който не дочака, да хваща света! Ето, новите ни паспорти с биометрични данни ще струват по 25 евро! За сравнение - новозеландски и австралийски стригачи трябва да се бръкнат с по 200 евро за такава лична карта, каквато им искат във Великобритания. И понеже на австралийците им е скъпо и си стоят вкъщи, на англичаните няма кой да им стриже овцете. Стоят и блеят, 14 и половина милиона, нестригани... Има-няма, на българин се падат по две и малко. Оптимистично, нали?

Facebook logo
Бъдете с нас и във