Параграф22 Weekly

§22 Анализи

ОПТИМИСТИЧНО

Случват се и весели неща на фона на повсеместните кадрили по върховете в почти всички министерства. Всеки ден плющят проверки по заменки, скъпи самолети и парламентарни асансьори за по 300 000 лева.
Веселият нюанс в тази почти якобинска картина, колкото и странно да изглежда, внасят съобщенията на МВР. Веднага след като са ни информирали надлежно за всяка крачка на новия министър, узнаваме и за поредната героична постъпка на катаджията Андон Димитров. Той нашумя с това, че отказва подкуп за пети път в рамките на един месец, като същевременно закопчава шофьорите, които му предлагат пари. Миналата седмица МВР ни уведоми, че уникалният инспектор е отказал три подкупа за две седмици.
Когато героичните му постъпки продължиха да се множат, в централните вестниците дори се появиха снимки на феномена. Ако подвизите на полицая продължават със същото темпо, нищо чудно да му издигнат паметник пред областната дирекция в Хасково, където засега само бе изтипосан на снимка. Странното в случая е нетолкова поведението му (колегите му сигурно вече са го взели на подбив), а фактът, че научаваме за неговата неподкупност от официални съобщения на вътрешното министерство. Но след като в самото МВР смятат отказа на рушвет за прецедент, това означава, че признават повсеместната подкупност сред редовия състав. Сега на дневен ред обаче е корупцията по високите етажи. А докато се стигне до ниските, не ни остава нищо друго да следим подвизите на катаджията Димитров. МВР ще ни осведомява редовно.

Facebook logo
Бъдете с нас и във