Параграф22 Weekly

§22 Анализи

КОМПЕТЕНТНО

В четвъртък във Върховния административен съд (ВАС) започна делото, което според идеята на Комисията за корупция и конфликт на интереси в парламента трябва да изясни има ли конфликт на интереси в случая с комисионата на лидера на ДПС Ахмед Доган.
Но вместо да се изяснят, нещата се замъглиха. Това се случи, след като ВАС задължи Доган да представи доказателства, че е компетентен в областта на минното дело, строителството и хидромелиорацията.
И от дело за конфликт на интереси то изведнъж се превърна в дело за доказване на компетентност?
Да приемем, че лидерът на ДПС представи такива доказателства. След като се е занимавал с философия в затвора, защо да не е изял с кориците и литературата по минно дело и хидромелиорация? И вместо да твърди пред съда, че актът съсредоточава както повърхнинни, така и дълбинни конфигурации на конституенти в древногръцката култура, превърнали се във фундаменти на наративни и рефлексивни структури за редица области на науката и изкуствата вземе, че изрисува скица на хидротехническото съоръжение Цанков камък...Тогава какво? Ще му ръкопляскат и ще забравят за конфликта на интереси?!
Има и друго - как съдиите ще преценят, че Доган е компетентен? Да се задоволят с диплома или някаква тапия? Ми маса народ си е заковал дипломата на стената и кара такси!
От друга страна, ако не покаже тапия, защото е станал спец със самоподготовка, ще го низвергнат ли? С извинение, и Бойко Борисов има тапия за пожарникар, но е премиер...
Кое в крайна сметка движи прогреса - амбицията, знанието, интересът?
Не знам. И нямам нерви да изчакам решението на ВАС. Ще питам Пешо водопроводчика, може той да знае.

Facebook logo
Бъдете с нас и във