Параграф22 Weekly

§22 Анализи

СЕКСУАЛНО

Нещата у нас се развиват логично за държава, която според изследване на Transparency International се намира на 73-о място в света по степен на корумпираност. На дъното, на 178-мо, място е Сомалия, а на върха е най-некорумпираната европейска държава Дания.
Единственият скандал, родил се напоследък в страната на Ханс Кристиян Андерсен, на легото и бирата Карлсберг, е този с публикуваните карикатури на пророка Мохамед, дело на художника Курт Вестергаард.
У нас последният скандал също е карикатура - но на т.нар. политически елит. Парламентарно представената РЗС се раздира от хомосексуален скандал, свързан с деликатните отношения между Яне Янев и млад член на РЗС.
Какво да се прави - у нас сексуалността все още е повод за грандиозни дебати, при това в парламента. Сякаш сме родината на пророка Мохамед. Нещо от което в Дания, пък и навсякъде в Европа биха се изненадали.
В същото време констатациите на Transparency International се приемат безболезнено, без лубрикант, сякаш сме свикнали с тях. И ако, не дай си, Боже, ни подминат, ще ни липсват.
А педерастията става актуална, когато например се отвори дума за имотното състояние на сегашния шеф на Столичния общински съвет, който е бивше ченге и данъчен служител, и бил натрупал за няколко години имоти за 10 млн. лева. В отговор на въпроса как е възможно това гръмва хомоскандал.
На този фон е разбираемо защо рейтингът ни за справяне с корупцията продължава да пада - от 3.8 миналата година сега е 3.6. Очевидно това е възможно там, където хомосексуалността е състояние на душата, а педерастията - на задниците. Сещате се кои...

Facebook logo
Бъдете с нас и във