Параграф22 Weekly

§22 Анализи

Изход

Ако някой твърди, че кабинетът не го боли за хората, грях му на душата. Излетя ли правителственият Еърбъс да прибере българските работници в Либия? Излетя! Вярно, че кацна след самолета на България Еър, нает от фирма Техноекспортстрой, но все пак излетя пръв! Какво от туй, че с Еърбъс-а се прибра само една българка, а с другия самолет - 110 нашенци.
Като спец по пъблик рилейшънс премиерът реагира мигновено на този черен пиар. В резултат падна главата на шефа на фирмата, наела машина от България Еър. Никой не може да си прави евтина реклама на гърба на външно министерство, отсече министър-председателят Бойко Борисов.
Няколко часа по-късно премиерът възстанови шефа на Техноекспортстрой, който му се извини, че го е подвел за броя на българите, които са готови за евакуация от Либия.
Истинските печеливши от цялата пиар история са 70 хървати, 2 южнокорейци и 10 китайци, които напълниха правителствения самолет. Както и 110-те наши работници, които летяха с другия самолет.
Между другото има радостни вести от правителството и за всички нас: въпросът традиционна българска ценност ли е гроздовата ракийка ще бъде обсъждан в ЕС. Много добро, макар и закъсняло решение на кабинета! Крайно време е в Брюксел да вденат, че тук произвеждаме и други неща. Не само СРС-та.
Дай боже, министър Мирослав Найденов да защити марката гроздова ракия. Както прогнозира правителството, това ще има положителен икономически ефект. Падне ли акцизът, пада и цената на този почитан от българите продукт. Търсенето се повишава, производството расте. Хазната се пълни. Увеличават се заплатите. Пенсиите - също.
Де е Вазов да види пиянството на един народ...

Facebook logo
Бъдете с нас и във