Параграф22 Weekly

§22 Анализи

Предизборно

Всяка седмица ГЕРБ издига за кметове герои, които са имали или имат вземане-даване с Темида. Тъкмо решихме, че след затъналия в епична битка с прокуратурата сливенски градоначалник Йордан Лечков, когото съдят по няколко обвинения, управляващите ще вдигнат летвата. И - ядец. Тази седмица сред номинираните от тази категория лица се оказа кандидатът за втори кметски мандат на община Созопол Панайот Ремзи.
Той се прочу преди две години, когато по тъмна доба бе арестуван за бракониерство. Прокуратурата образува дело срещу него и срещу още няколко души, доказателствата й изглеждаха неоспорими. Ремзи разсмиваше цяла България с твърдението си, че не е ловувал, а ходил да бере гъби. Вярно, бил с ловно оръжие, но просто го носел ей така в ръката си. Както си му е редът у нас, разследването се проточи. Беше удавено като хиляди други в експертизи. След многото експерти, които се произнесоха, кашата стана пълна. Те така и не можаха да установят с коя точно пушка е застреляна бременна кошута - куршумите били много разплескани. Стрелецът остана неизвестен, делото - прекратено, и сега Ремзи се явява пред избирателите чист. Лечков също май ще се окаже невинен, въпреки че в Сливен се носят легенди за управията му. За разлика от ямболския кмет Георги Славов, който бе определен като успешен за ГЕРБ, макар и с една условна присъда за злоупотреби и подсъдим по още едно дело.
Излиза, че докато гръмовержецът Бойко Борисов маха тоя-оня заради съмнение за закононарушение, се намърдват други с накърнена репутация. За разлика от първата група, тези са минали през прокуратурата и съда и са подобаващо изпрани. И не пречи съвсем да бъдат препрани в предизборната пиар кампания.

Facebook logo
Бъдете с нас и във