Параграф22 Weekly

§22 Анализи

Мерки

Не е ясно какво трябва да се случи, за да са намеси държавата и да озапти десетките мутри, които вилнеят безнаказано из страната. Четирима "вратове", пръкнали се нейде из пазарджишките села, но пребиваващи в столицата като охранители, направо смляха от бой с метални палки младо семейство на "Околовръстното" тези дни. Само защото семейството дръзнало да им бибитне с клаксон.

Дебелите вратове никога не са напускали сцената. Дори да са с вратовръзка, манталитетът им остава същият - на човекоподобна агресивна маймуна, която щом слезе от дървото, почва да прави проблеми. На такива дори и любимата им чалга не им помага, а само ги нахъсва. А ако са и надрусани - жална ни майка.

Онова нещастно семейство все пак се отърва леко. И за всеобща изненада прокуратурата и полицията реагираха и хванаха зверовете с чела от по два пръста.

Разбира се, това нямаше да се случи, ако битата жена не беше заснела събитията с камерата на телефона си. Записът по закон може да не е доказателство пред съда, но ако го нямаше, правоохранителните органи щяха да образуват производство срещу неизвестен извършител. И дотук. А човекоподобните щяха да налетят на друга жертва.

Остава да видим какви "незабавни мерки за засилен контрол по опазване на обществения ред и осъществяването на охранителната дейност" ще предприеме МВР - така препоръча след "събитието" главният прокурор Сотир Цацаров.

Ние, гражданите, досега обикновен контрол не сме видели, любопитно е какъв ли ще бъде засиленият. Ако се вярва на думите на вътрешния министър Румяна Бъчварова, няма как всички да се чувстваме защитени от бандитите.

Значи всичко е до късмет.

В смисъл, че дори контролът да е засилен, просто не бибиткайте с клаксона.

Facebook logo
Бъдете с нас и във