Параграф22 Weekly

§22 Анализи

Алиби

Арогантната дебелащина на българския депутат лъсна в най-отвратителния си вид тези дни, след като 41-ото Народно събрание вече е в историята. Оказа се, че след като са взели последните си хилядарки от касата на НС, доскорошните народни избраници са хукнали към бюрата по труда, за да се регистрират като безработни. В публичното пространство се тиражираха информации, че бившето парламентарно мнозинство на ГЕРБ печели убедително присъствие и на опашките пред бюрата.


Ексдепутатите превземат трудовата борса, но не за да се уредят на някоя нископлатена работа, за каквато мечтаят хилядите безработни в България. Те напират за обезщетения, след като безполезният им за обществото труд беше прекъснат предсрочно под натиска на суверена им, българския народ. Всички те ще получават максималното обезщетение от 1200 лв. месечно, тъй като са били осигурявани на над 2000 лв. брутна заплата. Бившите хрантутници на народа ще висят на изтънялата държавна шия между шест месеца и една година, в зависимост от индивидуалния трудов стаж на всеки.


Любопитен детайл е, че масовото движение на депутатите към трудовата борса е предхождано от партийна повеля. Неофициалната информация сочи, че тя всъщност е част от популистка кампания за честни, прозрачни избори, платени естествено със собствени законни (макар и от социални помощи)средства.


Очевидно досегашното мнозинство, в което преобладаваше мисленето на оперативния работник, бяга като дявол от тамян от сянката на черната партийна каса. Нормално е в такъв случай то да вижда в социалната помощ едно добро алиби.


nbsp;

Facebook logo
Бъдете с нас и във