Параграф22 Weekly

§22 Анализи

АНАЛОГИЧНИ СЛУЧАИ?

Залавянето на Телбизов през ноември 2003 г. повлече крак и през периода 2004-2005 г. в Пазарджишкия районен съд бяха внесени общо 21 дела за склоняване към проституция и сутеньорство. Седем от тях приключват с присъди лишаване от свобода до три години (чл.155, ал.1 от Наказателния кодекс), докато бъдещето на останалите е повече от мъгляво. Тази статистика в никакъв случай не трябва да радва, защото все още нито един от колегите на Телбизов, които от години играят сериозна роля в международния трафик на проститутки, не е осъден.
На 20 октомври 2004 г. бе разкрита престъпната група на Кирил Маринков с прякор Лозенеца. Според полицията, тази структура се е занимавала с трафик на проститутки за Западна Европа, с търговия на дрога и фалшиви пари. Неин тартор е Кирил Маринков-Лозенеца, който е брат на сутеньора Методи Маринков, разстрелян на 30 юли 2004 г. в столичния ресторант Градина заедно със сикаджията Милчо Бонев-Бай Миле и четиримата му телохранители. По време на операцията на РЗБОП-Пазарджик антимафиотите са задържали общо шестима души (сред които една проститутка). От тях са иззети един краден Мерцедес, един килограм хероин, фалшива валута и документи менте.
На 7 юли 2005 г. беше разбита престъпната група на Костадин Иванов- Бургията и Вили Кючуков- Мъглата, а малко по-късно в ръцете на полицията попаднаха още двама пазарджишки престъпници, специализирани в международен трафик на проститутки. Единият е Иван Пеев-Дългия, а другият е известен само с малкото си име и с екзотичния си прякор Тики.
Дела се водят и срещу сочения за организатор на един от най-големите канали за трафик на жени за страни от ЕС- Лъчезар Блангев. По този случай все още продължават разпитите на момичета, принуждавани да проституират. От 1999-а до март 2005 г. Блангев заедно със Спас Балабанов и Радостин Пенчев са извели извън България над десет момичета от цялата страна, но изгледите за скорошно приключване на делото им са по-скоро песимистични.
На свобода обаче (според наши хора в Пазарджик) все още са куп местни величия, които хладнокръвно очакват своята операция Респект и които (засега) ще бъдат споменати само с екзотичните си прякори: Манчора, Попето, Нанко, Големия и Малкия Бамбук, Шмита, Ганьо и т. н.

Facebook logo
Бъдете с нас и във