Параграф22 Weekly

§22 Анализи

АНАЛОГИЧНО

Добре започва Годината на Русия у нас, даже много добре.
Още не беше кацнал Путин и температурата навън взе да се покачва. Снегът взе да се топи за радост на граждани и концесионери по чистотата. А от бедстващото министерство на Емел Етем бодро рапортуваха, че обстановката в страната е спокойна.
В Министерския съвет пък веднага спретнаха оперативно заседание и приеха мерки за преодоляване на последиците от усложнена зимна обстановка. Може би защото в сегашния кабинет са наясно какво означава люта руска зима.
Освен благотворното отражение върху климата нещата се развиваха много добре и на културния фронт. Московският Синатра, Йосиф Кобзон, пее в НДК, по Хоризонт- Машина времени, а БНТ ни помами с филм за премеждията на руска атомна подводница.
Е, вярно, че отделни граждани и организации издигнаха лозунги против Путин и предстоящите руски дни.
Даже някои от тях разправят, че през 1968 г. в Чехия започнала някаква подобна година на Русия, която била особено високосна, та продължила двадесетина лета...
За тяхно успокоение предлагам да се организират съответни инициативи, например на Германия, на Съединените американски щати... Кой знае какъв културно-исторически опит в тази посока нямаме, но полза ще има. От юнската визита на Буш през миналата година останахме много доволни - през трите му дни престой в столицата например не стана нито една катастрофа.
Не знам как бихме погледнали на идеята за провеждане на година на Турция, обаче...
Деликатно е, но какво пък, ще стиснем зъби.
Това го можем.

Facebook logo
Бъдете с нас и във