Параграф22 Weekly

§22 Анализи

АНОНИМЕН ПРОФАЙЛЪР РАЗКРИВА УБИЕЦА НА СЕСТРИТЕ?

Мистериозен полицейски доклад, описващ в детайли психопортета на изверга, убил сестрите Христина и Росица Белнейски, изправи Пазарджик на нокти. Въпросното четиво, чието съществуване полицията, следствието и прокуратурата продължават да отричат, се появи едновременно в почти всички пазарджишки медии в четвъртък по обед (9 февруари), разпространен от анонимен подател.
Според документа убиецът на сестрите (намерени мъртви на 31 януари край Брацигово) е етнически българин и е извършил злодеянието сам. Най-вероятно той е имал съучастник - роднина или близък приятел на жертвите, който е помогнал на касапина да приспи вниманието на двете момичета, но след това се е оттеглил.
Извършителят е с около 10 години по-възрастен от жертвите. Но на не повече от 40 години. Не е женен или ако е бил, то в момента е разведен. Склонен е към насилие, не е способен да създава близки, трайни контакти с жени. Той е агресивен, ревнив, с неудовлетворено детство и в юношеските си години може да е бил жертва на насилие. По време на извършване на престъплението най-вероятно е бил под въздействието на алкохол или наркотици, защото не е могъл да контролира поведението и реакциите си. Той е непривлекателен, уязвим, раним и неуверен. Има голяма вероятност да е регистриран в полицията за сексуални престъпления. Предполага се, че има дребен криминален бизнес и не е от Пазарджик, но живее в региона, се казва още в психопортрета на убиеца.
Според мистериозния документ Христина и Росица Белнейски са удушени, защото и при двете е установено счупване на подезичната кост. Смъртта им обаче не е настъпила в местността Грамадите, а на друго място, след което труповете им са били пренесени край Брацигово. Заключението на анонимния профайлър е, че извършителят на жестокото престъпление е единак, защото момичетата не само са умъртвени по един и същи начин, но белезите по шиите им били огледални. Освен това в доклада се казва още, че нараняванията по телата им са били нанесени с подръчни средства и хаотично, а убиецът имал ярко изразено мачистко поведение и афинитет към автомобилите.
Още в четвъртък следобед РДВР-Пазарджик по най-категоричен начин отрече докладът да е писан от служители на МВР, и обяви, че съдържанието му е пълна измислица. В същото време обаче, въпреки непрекъснато растящия брой на обичайните заподозрени и на колосалните усилия, положени за разкриването на жестокото престъпление, до момента са разпитани само осем души, но срещу нито един от тях не е повдигнато конкретно обвинение. Дългоочакваният резултат от ДНК-експертизата също не помогна кой знае колко на полицията, защото събраният генетичен материал бил с много лошо качество и не позволявал на експертите да направят какъвто и да било извод.
Според източници на Параграф 22, пожелали имената им да не бъдат цитирани, преди няколко години чичото на двете сестри е бил заподозрян в неуспешен опит за убийството на известния пазарджишки сутеньор Кирил Маринков-Лозенеца, разследван за международен трафикант на проститутки. Това име звучи много познато, защото братът на Лозенеца - Методи Маринков, беше застрелян на 30 юли 2004 г. по време на касапницата в столичния ресторант Градина, когато бяха екзекутирани сикаджията Милчо Бонев-Бай Миле и четиримата му телохранители.

Facebook logo
Бъдете с нас и във