Параграф22 Weekly

§22 Анализи

Антимафиоти заловиха купувачи на изпити в УНСС ( ЗА 2 - 3)

Спецполицаи от Дирекция Противодействие на организираната и тежка престъпност към Главна дирекция Криминална полиция на МВР разкриха организирана престъпна група, която се е занимавала с купуване на изпити в УНСС.
Антимафиотите от дирекцията, съвместно с колегите им от Областната дирекция в Благоевград и под ръководството на прокурор от Софийска градска прокуратура, в четвъртък (23 юли) неутрализираха група, която купувала изпити на закъсали студенти, осигурявали, семестриални заверки срещу заплащане, както и явяване на кандидат-студентски изпити в УНСС от лица-дубльори на кандидат-студентите. За целта групата осигурявала фалшиви лични документи. Организатор на престъпната схема е преподавателят от УНСС П.И. (49г.), посредник със студентите-двойкаджии бил 37-годишният Б.Т. В механизма участвали и посредници на по-ниски нива, които набирали студенти и кандидат-студенти, желаещи да минат метър и без усилия от семестър в семестър. Тарифите на групата варирали между 500 и 4 000 лева, според изпита. Спецченгетата проверят дали има данни за действия на престъпната група и в други висши учебни заведения.
Организаторът П.И. и посредникът Б.Т. са задържани за 24 часа по Закона за МВР. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.

Facebook logo
Бъдете с нас и във