Параграф22 Weekly

§22 Анализи

АНТИПЛАТОНИЧНО

Според едно проучване сред ученици от 7 до 12 клас в столицата те пият като смокове. Осемдесет и осем на сто от тях го правят редовно, а 25% от момчетата и 10% от момичетата са се напивали над 15 пъти в годината.
Да речеш, че пият от любов, от мъка - не. Друго изследване сред школници от горните класове във варненското СОУ Елин Пелин пък сочи, че 90 на сто от разпитаните в него не желаят да се влюбват, ама хич. Отделно 70 на сто от момичетата там изобщо не вярвали в платоническата любов и други тинтири-минтири. Виж 70% от момчетата са на мнение, че има такава, ама някак идеалистична.
Значи тия пият от сабале
Ако поне хвърляха повече пот в натрупване на практически опит, без платонически мечтания, да проявим разбиране. Ама тестът показал, че и здравно-сексуалната им култура е наникъде. Както обобщил един от изследователите - изтървали сме първите седем години.
Но кабинетът е решил да вземе нещата в свои ръце. Ето, завчера министрите например обсъждаха проект на решение да приемат Национална стратегия за учене през целия живот за периода 2008-2013 година. Вярно, човек се учи цял живот, ама някак стихийно, самодейно, липсва организация. Изтървем ли някои неща, върви после наваксвай! Дори и, както констатира известен наш сексолог, в ХХI век третата възраст да е особено активна в усвояването на материала...
Въобще, хубаво е човек да се чувства обгрижен, да чувства топлия дъх на държавата зад себе си. Напоследък усещанията ни са подплатени и документално - ето МС умува онзи ден и над проект за постановление за определяне на размера на бедността.
Мили мои, няма какво да се заблуждаваме - размерът има значение! Никакъв Платон!

Facebook logo
Бъдете с нас и във